Gå direkt till textinnehållet

Kontroversiell bok ges ut i Polen

Klockan 21.37 av Karin Alfredsson, tidigare chefredaktör på Journalisten, ska nu ges ut i Polen. Boken skapade stor debatt i Polen redan när den gavs ut på svenska förra året. – Nu kommer de att veta vad de talar om, de flesta som deltog i debatten då hade inte läst boken, säger Karin Alfredsson till Journalisten.se.

Klockan 21.37 blev omtalad i Polen redan när boken släpptes i Sverige förra året. Anledningen är att den känsliga abortfrågan behandlas i boken, liksom kopplingen mellan abortfrågan och påve Johannes Paulus II.

– Det är därför jag skriver om de här frågorna, för att det ska bli lite väsen, säger Karin Alfredsson.

Nu kommer boken att ges ut i Polen, via förlaget Czarna Owka som tidigare gett ut böcker av bland andra Stieg Larsson, Leif GW Persson och Camilla Läckberg i Polen.

Annons Annons

– Det är jättebra att den kommer ut i Polen, det behövs lite ved på brasan för att dra igång debatten, säger Karin Alfredsson.

– Det är tråkigt om jag sårar folk för att jag hoppar på ”världens bästa påve”, men påven är en politisk person som har haft väldigt stor inverkan på de här frågorna, i negativ riktning tycker jag. Det måste man kunna kritisera, även om han är död.

Fler avsnitt
Fler videos