Klandras för synlig
registreringsskylt

29 april, 2016

MEN-beslut Pressens opinionsnämnd klandrar Tidningen Ångermanland för att ha brutit mot god publicistisk sed. Det handlar om en publicering där en registeringsskylt på en bil syns tydligt i bild. 

Den 14 juli publicerade tidningen en artikel på sin hemsida med rubriken ”Bilist rammade polisbil – tog sats från hundra meter”. Det var en man i 30-års åldern som hade gått loss ordentligt på en polisbil i området som blev totalförstörd.

Publiceringen anmäldes av mannens familj som menar att publiceringen kränkt dem eftersom tidningen hade publicerat en bild på bilen där registeringsskylten syns tydligt. Efter att mannen drabbats av en psykos hade händelsen med polisbilen inträffat, och det var en tragisk händelse för familjen eftersom mannen i vanliga fall var en ansvarstagande och eftertänksam person.

När publiceringen upptäcktes hade den redan delats 50 gånger på Facebook och en video hade lagts upp på tidningens hemsida. I PON-rapporten framgår att tidningens chefredaktör medger att de brustit i rutinerna, men att det rättades till så fort det upptäcktes.

PON finner att Tidningen Ångermanland ska klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed. 

MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies