Gå direkt till textinnehållet

Kerstin Brunnberg blir delägare i Horisont

Sveriges Radios tidigare VD Kerstin Brunnberg blir delägare i H Press som ger ut det gotländska nyhetsmagasinet Horisont. "Det ska bli väldigt roligt", säger hon.

Kerstin Brunnberg var VD för Sveriges Radio 2007 till 2009 och är i dag styrelseordförande för stiftelsen Bergmancenter. Hon ser fram emot att bli delägare i H Press, som ger ut nyhetsmagasinet Horisont tio gånger per år.

­- Får man en chans att hålla en fot kvar i journalistiken så tar man den. Det ska bli väldigt roligt att få ett eget ansvar. Dessutom är Horisont ett föredöme för lokal journalistik, säger Kerstin Brunnberg.

Vad tror du att du kan bidra med?
– Stöd och ansvar, och jag förutsätter att jag har någon slags yrkeskunskap. Vi vet alla hur svår situationen är just nu, men hur oändligt viktiga alla bidrag till god journalistik är.

Annons Annons

Kerstin Brunnberg tar över de aktier som Fokus förra chefredaktör och grundare Martin Ahlquist har haft i H Press, och kommer också att föreslås bli ledamot i bolagets styrelse.

Martin Ahlquist tillträder snart sin nya tjänst som politikchef på Expressen, och kan därför inte vara kvar som delägare i H Press.

"I Kerstin Brunnberg får Horisont tillgång till publicistisk kompetens av allra högsta klass. Jag ser fram emot att följa Horisonts fortsatta framgångar", säger Martin Ahlquist i ett pressmeddelande.

Fler avsnitt
Fler videos