A-kassan sänker medlemsavgiften

8 november, 2018

Journalisternas a-kassa sänker medlemsavgiften nästa år från 145 kronor per månad till 135 kronor. Den lägren avgiften gäller från 1 januari, rapporterar a-kassan i ett pressmeddelande.

Anledningen till avgiftssänkningen är minskade personalkostnader och att IT-kostnaderna minskat tack vare en ny och rättvisare fördelning mellan Sveriges olika a-kassor för gemensamma IT-system.

”Nu är IT-kostnaden per medlem lika stor oavsett vilken a-kassa medlemmen tillhör. Tidigare fick de stora kassorna en rabatt, ju större kassa desto mindre kostnad. Vi är en förhållandevis liten kassa och våra medlemmars kostnad sjönk rejält nu med nya fördelningen. Vi har länge jobbat för en rättvisare fördelning” kommenterar Wolfgang Ramstedt, kassaföreståndare.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies