FOTO: Tor Johnsson

JPs ledarsida kritisk till Bonnier-Gota-affären

2 juli, 2021

”Bonnier närmar sig en monopolliknande ställning”, anser Csaba Bene Perlenberg, politisk redaktör på Jönköpings-Posten, som ingår i Bonnier News Local.

JPs politiske redaktör Csaba Bene Perlenberg varnar den snabba konsolideringen inom svensk dagspress, efter att det på fredagen blev känt att Bonnier News och Gota Media har för avsikt att gå samman.

I en ledare i JP menar Perlenberg att en ökning av Bonniers ägande riskerar att skada läsarnas förtroende för titlars självständighet och motverka tidningarnas rättmätiga behov av konkurrens.

”Konkurrensverket bör kraftigt överväga om det är i publicistikens intresse med på papperet ökad mångfald av ägande, när det i praktiken får en direkt motsatt effekt”, skriver Csaba Bene Perlenberg.

Jönköpings-Posten ingår i Bonnier News Local sedan bolaget tillsammans med den norska mediekoncernen Amedia förvärvade Hallmedia i februari förra året.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies