Gå direkt till textinnehållet

Journalisten startar tidning om frilansfrågor

Antalet frilansar ökar och Journalisten vill därför ge dem ett mervärde. Därför startar vi den nya tidningen Frilansen som ska komma ut i fyra nummer per år.

Helena Giertta, chefredaktör och ansvarig utgivare för Journalisten, får samma roll i den nya tidningen.

– Vi ser att det finns ett stort intresse för frilansfrågor. Antalet frilansar ökar och vi vill uppmärksamma just deras specifika frågor, säger hon.

Tidningens första nummer kommer nästa vecka och innehåller både tips om hur man klarar sig som frilans, vad som gäller kring karensdagar och intervjuer med etablerade frilansjournalister. Från början kommer tidningen att gå som bilaga i Journalisten samt i Fotografisk Tidskrift.

Annons Annons

– Det handlar om specifika frilansfrågor, till exempel om ekonomi och företagande, men också metodartiklar om att sälja och få betalt. Sen kommer tidningen att innehålla artiklar som man kanske snarare kan se som inspirerande. Dessa har vi ju även i Journalisten. Vi kommer inte att sluta bevaka frilansfrågor i Journalisten. Detta är en utökning av vår bevakning, säger Helena Giertta.

I höst vill hon också skapa interaktiva möjligheter för den nya tidningen på Journalisten.se.

– Det låter kanske lite pretentiöst med en så pass liten tidning, men ambitionen är att Frilansen ska bli en mötesplats för frilansar. Men vi tar ett steg i taget, nu kommer första Frilansen ut nästa vecka, säger hon.

Fler avsnitt
Fler videos