Gå direkt till textinnehållet
Foto: Tor Johnsson

Jan Helin får ny roll men är sjukskriven

Medieprofilen Jan Helin genomgår en behandling för cancer. Men han är fullt inställd på att komma tillbaka till Bonnier News där han nu får en ny titel som chief product officer där han vill använda AI för att få prenumeranterna att hitta fler artiklar.

I november förra året gick Jan Helin från SVT till en roll som AI-general på Bonnier News. Men sedan början av året är han sjukskriven för att genomgå en behandling för cancer.

I ett pressmeddelande från Bonnier News berättas det idag att han får titeln chief product officer på Bonnier News, och att han tillfälligt ersätts av Veronica Selin, som haft olika seniora positioner inom Bonnier News sedan 2018.

– Den här nya rollen som chief product officer jobbade jag med att ta fram till och med jul och förankrade den under januari. Sen fick jag det här beskedet i januari-februari och har varit i behandling sedan dess. Men vi har haft en diskussion kring hur vi ska ta det här vidare, säger Jan Helin.

Annons Annons

Jan Helin säger att Bonnier News vd Anders Eriksson varit drivande i att fortsätta arbetet.

– Anders Eriksson har varit väldigt bra och pushat på och vill utnämna mig till den här positionen så att vi kommer igång med den. Interimslösningen med Veronica Selin kommer att bli jättebra.

Han hoppas kunna träda in i rollen under hösten.

– Det är svårt att säga hur lång tid sådana här behandlingar tar så jag vill vara lite vag kring exakt tidpunkt, säger han.

I den nya rollen ser han en potential att använda AI och tjänsten +Allt, som ger prenumeranter tillgång till alla bolagets nyhetssajter, för att erbjuda nya tjänster till läsarna.

– Inom ramen för +Allt ryms mycket intressant produktutveckling. Vi kan paketera journalistik från hela systemet mot läsarna på helt nya sätt, säger han och exemplifierar:

– För en läsare som väldigt hockeyintresserad och prenumererar på DN finns det fantastiskt bra hockeyjournalistik i vårt system som vi kan paketera upp till den läsaren. Det är ett konkret exempel, men det finns massor av annat man kan göra när man börjar titta på det.

Innan det kommer att gå att lansera en sådan produkt kommer det behövas göras en del arbete med att integrera koncernens system, säger Jan Helin.

– Jag törs inte säga någon tidtabell, men jag har gott hopp om att vi ska kunna vara snabbt uppe med detta, säger Jan Helin.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos