David Isaksson, chefredaktör för Global Bar Magazine.

Isaksson: ”Nyheten om Palestina visar att journalister måste bli bättre på att granska biståndet”

31 oktober, 2023

DEBATT Medierapporteringen om den inrikespolitiska debatten om biståndet till Palestina och till Irak visar att journalister måste vässa sina kunskaper. Det skriver David Isaksson i en debattartikel i Journalisten.

I debattartikeln lyfter David Isaksson, chefredaktör för Global Bar Magazine, två aktuella händelser som visar att biståndspolitiken har blivit svenskt inrikespolitiskt hett – och att svenska journalister inte hängt med: kraven på indragna bistånd till Irak och till Palestina. 

Eftersom tidskriften OmVärlden sannolikt läggs ned vid årsskiftet är Global Bar Magazine ensamma kvar om att kontinuerligt granska biståndsfrågorna, men ”behöver sällskap”, menar David Isaksson, bland annat eftersom biståndsministern Johan Forssell (M) vägrat att ställa upp på en längre intervju i Global Bar Magazine sedan han tillträdde för ett år sedan.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies