Gå direkt till textinnehållet

Integritetsdebatten dog inte med FRA

Ida Thulin blir ny chef för Liberala Nyhetsbyrån, som förser liberala tidningar med ledare och opinionsmaterial.- Ett viktigt område framöver är integritetsfrågorna. Det finns ett stort liberalt missnöje med den sittande regeringens politik - integritetsdebatten dog inte med FRA, säger hon.  

Generellt har liberala ledarskribenter förstås högre förväntningar på sittande regering än på en socialdemokratisk, konstaterar Ida Thulin.

– Det journalistiskt granskande perspektivet ställs mer på sin spets när vi har en borgerlig regering.

Ida Thulin är 29 år och har arbetat som ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån i ett år. Tidigare har hon bland annat jobbat på Eskilstuna-Kurirens ledarredaktion, varit PR-konsult och reporter.

Annons Annons

Har du någon partipolitisk bakgrund?

– Jag var engagerad i Liberala ungdomsförbundet i tonåren. Sedan dess har jag inte haft något partipolitiskt uppdrag.

Förutom att skriva opinionsmaterial ska ni framöver "fokusera på den digitala utvecklingsprocess" era kunder genomgår. Hur då – ska ni twittra å kundernas vägnar?

– Nej, vi ska mer fungera som bollplank och idéspruta. Våra kunder är ofta små redaktioner som kan behöva inspiration och resurser utifrån. Vi kan till exempel berätta om något som fungerat bra på en annan redaktion.

Liberala Nyhetsbyrån har ett 30-tal kunder. Ida Thulin, som tillträder 1 september, blir chef över två anställda och ett antal frilansar.

Fler avsnitt
Fler videos