Gå direkt till textinnehållet

Inget bonusregn över bemanningspersonalen

Att bemanningsanställda arbetar under andra villkor än de fast anställda blir speciellt tydligt i när bonusarna strilar över vinstrika medieföretag.På Aftonbladet blir ett trettiotal medarbetare i huset utan bonus.

10 000 kronor per person är det glada beskedet när Aftonbladet ska dela ut årets bonusar till sina anställda. Men på tidningen arbetar också ett drygt 30-tal som är anställda av Mediekompetens. Och till dem utgår ingen bonus.

– Jag tycker att det känns orättvist mot dem. De har bidragit lika mycket som alla andra till tidningen. Det här blixtbelyser problemet med att ha en del medarbetare som är anställda externt. Villkoren blir annorlunda, säger Anna Andersson, ordförande i Aftonbladets journalistklubb.

Anna Settman, VD på Aftonbladet, berättar hur ledningen ser på saken:

Annons Annons

– Vi har många externa konsulter på olika avdelningar här, och  för mig är det självklart att de tillhör ett annat bolag.

Men har ni inte talat om att lika villkor ska råda för fast anställda som personal från bemanningsföretag?

– Jag tycker att det ska finnas en gemenskap på arbetsplatsen där alla medarbetare får samma support och där alla känner sig välkomna och bra behandlade. Men det måste ändå kunna finnas upplägg med olika villkor beroende på vilken arbetsgivare man har, säger Anna Settman.

Fler avsnitt
Fler videos