Gå direkt till textinnehållet

Inga uppsagda på Motala Tidning

Ingen kommer att bli uppsagd på Motala Vadstena Tidning. Det blev klart efter förhandlingar mellan journalistklubben och ägaren Promedia avslutats.

Promedia ville dra ner på personal och flytta redigeringen till Nerikes Allehanda i Örebro. Dessutom ville ledningen lägga ut radiotidningen på entreprenad. Företagsledningen förslag var att 6,33 tjänster av 22,63 på redaktionen skulle tas bort.

Nu är det klart att radiotidningen läggs ut på ett företag, men att detta bolag tar över radio-tidningens personal som får fortsätta att jobba i Motala. Bolaget öppnar en filial i Motala.
– Vi på journalistklubben och personalen på radiotidningen är nöjda och tycker att det blev en bra lösning, säger Linda Fagerberg, journalistklubbens ordförande på Motala Vadstena Tidning.

Redigeringen blir också kvar i Motala, som var ett av fackets krav eftersom de ansåg att det är kvalitetsmässigt bättre att ha kvar redigeringen på redaktionen.
Ägarna Promedias krav på att minska antalet tjänster med 6,33 stod dock kvar. Men genom en överenskommelse om pensionsavgångar och att andra slutar med några extra månadslöner blir ingen uppsagd. Sammanlagt innebär det att 4,8 tjänster försvinner från redaktionen.
– Det innebär att det blir en tajtare organisation och mer jobb för dem som blir kvar. Men vi är nöjda att ingen på radiotidningen blir arbetslös och att vi för behålla redigeringen, säger Lina Fagerberg.
Promedia ingår i Stampen-gruppen.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos