Gå direkt till textinnehållet

Hulk Hogan knäckte Gawker

Den kontroversiella nyhetssajten Gawker stängs på måndag, efter 14 år på nätet. Den tidigare fribrottaren Hulk Hogans stämning mot sajten för en publicering av en privat video knäckte ägarbolaget som nu sålts till Univision som beslutat om nedläggning.

Den amerikanska stora skvaller- och nyhetssajten Gawker gick i konkurs i juni efter att ha förlorat en stämning från den tidigare fribrottaren Hulk Hogan. Gawker hade publicerat klipp från Hulk Hogans privata sexvideor och dömdes att betala ett skadestånd om 140 miljoner dollar. Journalisten har tidigare rapporterat om konkursen.

Hulk Hogans stämning finansierades av miljardären Peter Thiel, PayPals grundare, som pekades ut som homosexuell av Gawker 2007. Sedan dess har Thiel lagt ned stora resurser på att knäcka tidningen.

Nu har Thiel lyckats. I veckan lade Univision ett bud om 135 miljoner dollar på Gawker Media som också äger sajterna Gizmodo och Jezebel och på torsdagen kom beskedet att Gawker stängs. Arkivet kommer att ligga kvar på sajten, men inga nya artiklar kommer att publiceras. Det rapporterar New York Times.

Fler avsnitt
Fler videos