Hon är ”Årets digitala ledare”

24 februari, 2016

UNT:s chefredaktör Charlotta Friborg har utsetts till Årets digitala ledare vid konferensen Personal och chef 2016.

Priset, som delades ut idag, gick förra året till Stockholms stadsmissions IT-chef Mona Ekesryd. I år bestod juryn av representanter från Personal och chefs projektledning, kommunikationsbyrån Salgado samt konsultbolaget Knowit.

I motiveringen står det bland annat: ”Som högsta chef för en dagstidning med starkt lokalt varumärke och lång tradition har Charlotta visat att hon både besitter den kunskap, förståelse och förmåga som krävs att ta UNT vidare i den digitaliseringsprocess som pågått de senaste åren”.  

– Jag hade ingen aning om att jag var nominerad men det var väldigt roligt. Jag ser det framför allt som ett kvitto på det goda jobb vi gör på UNT när det gäller de digitala kanalerna. Det kommer hela tiden nya idéer underifrån, och vi har ett gäng som är vana att snabbt testa nya saker. UNT har en lekfull kultur kring de digitala kanalerna och det är kul att vara en del av det, säger Charlotta Friborg.

Varför får du priset?

– Jag tror också att det har att göra med att jag har ett eget intresse i de här frågorna. Sen mer än tio år tillbaka jobbar jag med digital förändring och innovation, så det finns en personlig nyfikenhet att testa nytt också.

Hur firar du? Blir det tårta på redaktionen?

– Ja, det kanske man borde ha. Jag blev lite överrumplad över det här men det får vi ta tag i under slutet av veckan.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies