Gå direkt till textinnehållet
Foto: Tor Johnsson

Hanna Stjärne: ”Häpnadsväckande och faktiskt helt unikt”

PS-utredningen ”Det är häpnadsväckande och faktiskt helt unikt i modern tid att kommittén inte lyckats komma överens”, säger SVTs vd Hanna Stjärne i en kommentar.

SVTs vd Hanna Stjärne säger i en första, skriftlig, kommentar till public service-kommitténs arbete: ”Det är häpnadsväckande och faktiskt helt unikt i modern tid att kommittén inte lyckats komma överens. Breda politiska överenskommelser har länge varit en hederssak för svensk mediepolitik. Ytterst handlar det om SVT:s oberoende och att man kan lita på att grundförutsättningarna för public service gäller över lång tid, oavsett politiska svängningar.”

Hon tycker inte att kommittén tagit höjd för de ökade kostnader som följer bland annat av det allvarliga säkerhetsläget:

”Kommittén slår fast att public service ska fortsätta ha ett brett uppdrag. Det är en grundförutsättning för att SVT även framöver ska vara hela Sveriges television med ett utbud för alla. Däremot bekymrar det mig att utredningen inte tar tillräcklig höjd för SVT:s kraftigt ökande kostnader för bland annat säkerhet och beredskap. Säkerhetsläget i Sverige och vår omvärld är det allvarligaste sedan andra världskriget. SVT genomför just nu ett omfattande sparprogram, men med det nuvarande förslaget kommer det inte räcka. Rent krasst innebär det mindre pengar till journalistik och tv-program, i en tid när det behövs mer än någonsin.”

Annons Annons

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos