Gå direkt till textinnehållet

”Hellre lokala investerare än riskkapitalister”

”Investerare med lokal förankring känns spontant väldigt mycket bättre än ett riskkapitalbolag eller någon dansk tidning”, säger GPs klubbordförande om att lokala investerare är villiga att gå in med pengar i Stampen.

– Vi vet ju inte så mycket än egentligen. Bara att det är människor med lokal förankring som vill investera pengar. Det känns ganska hoppfullt just nu, det känns bra att någonting är på plats, säger Gabriella Mohoff som leder journalistklubben på Göteborgs-Posten.

Att det är västsvenska investerare som skrivit på en avsiktsförklaring om att gå in med nya pengar i koncernen känns spontant ”väldigt mycket bättre” än om det skulle vara ett riskkapitalbolag eller någon dansk tidning, tycker Mohoff.

– Om det är människor med lokal förankring är förmodligen och förhoppningsvis någon som brinner för lokalsamhället och de små orterna.

Annons Annons

– Jag hoppas också att man vill göra någonting positivt med Stampen också, att det finns en bra tanke. För man går ju inte in med hyfsat mycket pengar utan någon avsikt, bara för att det är kul.

Hon väntar dock in måndagens ackordsförhandlingar innan hon drar någon riktig lättnadens suck. På måndag hålls förhandlingar i Göteborgs tingsrätt för bland annat Stampen AB och Stampen Local Media. Alla ackordsförhandlingar väntas vara klara i början av oktober.

Fler avsnitt
Fler videos