Gå direkt till textinnehållet

Han nådde målet

Mikael Hallqvist, webbredaktören på Kristianstadsbladet som efter en vadslagning tvingades ut på en nio mil lång promenad mellan Kristianstad och Ystad, nådde i går sin destination. Målet var att hinna fram till handbollsmatchen mellan IFK Ystad och IFK Kristianstad i går kväll klockan sju. Något som han också lyckades med, med en marginal på två timmar.

Efter att ömsom promenerat och sprungit sedan i måndags morse (med ett uppehåll över natten) kom Mikael Hallqvist fram till Ystad Allehandas redaktion klockan 17 i går. Han möttes inte av några stående ovationer, men däremot av applåder och en hel del värmande ord från kollegorna som även var delaktiga i vadslagningen.

På frågan hur det kändes när han äntligen klev i mål svarar Mikael lite trevande.

– Jag vet inte riktigt hur det kändes. Men en sak är säker, det var väldigt skönt rent psykiskt att komma fram. Och för de ömmande fötterna.

Annons Annons

IFK Kristianstad vann matchen och det ”ganska så enkelt”, enligt Mikael. Han är glad över vinsten, men mest nöjd över sin egen bedrift och att han faktiskt tog sig ända fram.  

Kommer du att ge dig in i liknande vadslagningar i framtiden?

– Nja, alltså risken är ju att man blir lite kaxig och får hybris efter att ha klarat den här prestationen. Men jag tar det nog lugnt ett tag framöver.  

Erfarenheter från den långa färden är bland annat att man bör förbereda sig rejält. Mikael hade förberett sig med bra kläder och skor, energidrycker och bananer men enligt honom själv borde han ha tränat upp fysiken lite också.

– Orken var det inga problem med, men det gjorde ont i kroppen.

Mikael stötte inte på några problem längs med vägen, mer än att sträckan mellan Tomelilla och Ystad var extremt dålig för gångtrafikanter.

– Det fanns ingen vägren alls så jag fick gå i diken och på åkrar.

För att undvika eventuell trafikolycka längs den sträckan fick Mikael låna en reflexväst av fotografen som dokumenterade färden.

Lärdomen som Mikael Hallqvist tar med sig efter detta är:

– Lova inte sådant som du inte kan hålla!

Läs mer om Mikael Hallqvists vandring här

Fler avsnitt
Fler videos