Gå direkt till textinnehållet

Hallandstidningar ser över sin webborganisation

Hallandsposten och Hallands Nyheter ser över hur tidningarna jobbar på webben. I dag sitter merparten av dem som jobbar med nätet i Varberg. Enligt ett förslag ska webben sitta närmare redaktionerna i Halmstad, Falkenberg och Varberg.

Hallandsposten och Hallands Nyheter, som numera ingår i samma bolag, har på olika sätt arbetat med att samordna och samverka. Bland annat har en gemensam webborganisation skapats och merparten av dem som jobbar med nätet är stationerade i Varberg.

Företagsledningen har nu lagt fram ett förslag om att bryta isär den gemensamma webborganisationen och placera medarbetarna närmare redaktionerna i Varberg, Halmstad och Falkenberg.

Enligt Anders Svensson, chefredaktör på Hallands Nyheter, är anledningen till förslaget att antalet besökare på sajterna har planat ut.

Annons Annons

– När man bygger upp en webb är det bra att ha allt samlat. Men då man ska gå vidare och jobba med flera kanaler och tidningar blir mediehus, då behöver webben vara fysisk närvarande vid deskarna, säger Anders Svensson.

Fackklubbarna och webbredaktionerna är informerade och MBL-förhandlingar har inletts.

Fotnot: Hallands Nyheter och Hallandsposten ingår i Mediabolaget Västkusten AB, vars ägare är Stampen och Lidköpingspress AB.

Fler avsnitt
Fler videos