Gå direkt till textinnehållet

Grannar oroliga över Jyllands-Postens flytt

Grannarna är inte glada över att Jyllands-Postens placerar sitt nya huvudkontor i centrala Århus. De är rädda för att tidningen ska utsättas för attentat på grund av de publicerade teckningarna av profeten Muhammed.

Det har nu gått några månader sedan det blev klart att Jyllands-Posten ska flytta sitt huvudkontor från Viby söder om Århus till lokaler mitt inne i staden. Många av de blivande grannarna är inte glada över flytten som ska vara klar 2014.

Idag har Handelsbanken sitt kontor i samma hus där det ska byggas ett nytt våningsplan som ska inhysa Jyllands-Posten.

"Att få Jyllands-Posten mitt inne i stadens centrum är olyckligt med tanke på risken för de terrorhot tidningen utsatts för, säger Handelsbankens bankdirektör Esben Kjeldsen till dr.dk.

Men bankdirektören får inte medhåll av borgmästaren i Århus.

"Jyllands-Posten är en del av vår lokala demokrati och har rätt att placera sitt huvudkontor vid Århus Havn. Det är viktigt att vi inte bygger staden på terroristernas eller extremisternas premisser. Om vi är rädda därför att Jyllands-Posten eller några andra placerar sig i centrum har terroristerna uppnått en del av sina mål, säger borgmästaren Nicolai Wammen.

Fler avsnitt
Fler videos