Gå direkt till textinnehållet

Gemensamt upphovsrättsavtal på Östgöta Media

Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Västerviks-Tidningen och Extra Östergötland har inlett samtal om ett gemensamt upphovsrättsavtal. – Vi på Corren hoppas att det ska leda till ett bättre avtal än det vi har i dag, säger Zenaida Hadzimahovic, klubbordförande på Corren.

Samtal har inletts om ett gemensamt upphovsrättsavatal för alla tidningar i Östgöta Media. Redan i dag råder ett utbyte av text och bild, främst mellan Corren och NT, men journalisklubben på Corren vill ha ett bättre avtal.

– Vi har alltid hävdat att vi inte har något avtal om utbyte, men företaget har ansett att det finns ett. Nu har vi lyckats komma fram till att riva upp det gamla ”avtalet” och inleda förhandlingar om ett nytt, säger Zenaida Hadzimahovic.

Hon hoppas att det ska innebära en förbättring för Corren, eftersom NTs och Västerviks-Tidningens upphovsrättsavtal är bättre än Correns. Förhandlingarna är dock bara i startgroparna än så länge.

Annons Annons

– Journalistklubbarna har träffats och skickat in det vi anser ska vara underlag för förhandlingarna, men vi har bara haft ett möte med arbetsgivaren än så länge, säger Zenaida Hadzimahovic.  

Fler avsnitt
Fler videos