Gå direkt till textinnehållet

Fyra tjänster ska bort på Dagens Samhälle

Ledningen vill minska antalet anställda på Dagens Samhälle med fyra tjänster, varav tre på redaktionen. Anställda över 61 år erbjuds avtalspension.

I slutet av mars inleddes MBL-förhandlingar om ledningens förslag att minska antalet tjänster på tidningen. Förslaget är att minska antalet anställda med fyra, en på marknadsavdelningen och tre på redaktionen. Tidningen har i dag runt 20 tjänster på redaktionen.

Journalistklubben har träffat arbetsgivaren två gånger för att diskutera förslaget.

– De som är över 61 år kommer att erbjudas avtalspension, men villkoren är ännu inte uppsatta, så vi vet ännu inte hur många som är intresserade av förslaget, säger Gunilla Thelander, ordförande i journalistklubben på Dagens Samhälle.

Annons Annons

Ledningen vill att förhandlingarna ska vara klara till sommaren.

Orsaken bakom nedskärningen är att antalet platsannonser minskar och att tidningen tappar i upplaga. Det som en följd av den ekonomiska krisen för landets kommuner och landsting.

Dagens Samhälle startades sommaren 2004 genom en sammanslagning av Landstingsvärlden och Kommunaktuellt. Bakgrunden var att Kommunförbundet och Landstingsförbundet bildade ett gemensamt förbund.

Fler avsnitt
Fler videos