Gå direkt till textinnehållet

FS-ledamöter ställer inte upp för omval

Två FS-ledamöter vill inte fortsätta nästa period. Eventuellt är det fler som väljer samma väg.

Två FS-ledamöter vill inte fortsätta nästa period.

Eventuellt är det fler som väljer samma väg.

Nils Svensson, Västra distriktet, avböjer omval till SJFs förbundsstyrelse vid kongressen den 23-25 oktober.

Annons Annons

Ninni Dickson lämnar också FS,då hon 1 april tillträder som chefredaktör för tidskriften Restauratören. FS-veteranen Biörn Torbiörnsson, Norrbotten, lutar åt att inte kandidera för en ny mandatperiod. SJFs ordförande Håkan Carlson och vice ordförande Lilian Ottosson, väntar till i april med att analysera situationen och ta ställning till om de ska stå till förfogande för omval.

Övriga i FS vill i dag inte ge besked om de kandiderar till en ny period.

Valberedningen har börjat intervjua sittande FS-ledamöter inför nomineringarna i höst. Intervjuerna ska ge beredningen en bild av hur arbetet har fungerat, hur FS sammansättning bör vara och vilka krav som ska ställas på FS-ledamöterna. Valberedningen försöker nu fånga upp medlemsopinionen.

– Vi deltar i möten och propagerar för att folk ska lämna namnförslag, säger valberedningens ordförande Mikael Anjou.

Såväl distrikt som klubbar, sektioner och enskilda medlemmar har rätt att nominera kandidater till FS. De som nomineras måste vara tillfrågade och ha accepterat. Nomineringarna ska vara valberedningen tillhanda senast den 22 september. Mikael Anjou räknar med att i april ha en klarare bild av vilka i sittande FS som kandiderar till nästa mandatperiod.

Fler avsnitt
Fler videos