Gå direkt till textinnehållet

Frihet läggs ner som papperstidning

Tidningen Frihet läggs ner som papperstidning nästa år. Det har ägarna SSU beslutat. Under 2017 kommer man att lansera en digital version. (RÄTTAD)

Anledningen till beslutet att lägga ner tidningen, som kommit ut i 99 år, är att läsarna tillbringar merparten av sin tid på nätet och konsumerar nyheter i mobilen. 

”Istället för att lägga huvudfokus på en pappersprodukt som kommer ganska få till del vill vi satsa på att vara i de flöden där vi vet att du redan befinner dig,” skriver SSUs förbundsordförande Philip Botström och SSUs förbundssekreterare Andrea Törnestam på frihet.se

Frihets chefredaktör Madeleine Hammarström skriver att det ”var med stor sorg och förvåning som jag och Frihets medarbetare tog emot beskedet att SSU beslutat att lägga ner tidningen.”

Annons Annons

 John Antonsson blir vikarierande chefredaktör då Madeleine Hammarström går på föräldraledigt vid årsskiftet, dock endast till 80 procent.

Hon kommer att arbeta 20 procent, samt behålla uppdrag som VD och firmatecknare till dess att ägarna avvecklat föreningen.

Fler avsnitt
Fler videos