Gå direkt till textinnehållet

Företag ger gratis ansiktsbehandling med ”presskort”

Presskort av allehanda slag har Journalisten berättat om tidigare. Frågan är om inte det presskort Margareta Hall nyligen fick tar priset.Margareta Hall, journalist på Bonniers Tidskrifter, fick nyligen ett ”presskort” med posten, utställt i hennes namn. På kortet angavs att det berättigar henne till gratis ansiktsbehandlingar på ett företags ”presscenter” i Stockholm.

Presskort av allehanda slag har Journalisten berättat om tidigare. Frågan är om inte det presskort Margareta Hall nyligen fick tar priset.

Margareta Hall, journalist på Bonniers Tidskrifter, fick nyligen ett ”presskort” med posten, utställt i hennes namn. På kortet angavs att det berättigar henne till gratis ansiktsbehandlingar på ett företags ”presscenter” i Stockholm.

– Det här luktar muta, varför skulle de ge mig en gratis ansiktsbehandling, frågar sig Margareta Hall som reagerat över erbjudandet.

Annons Annons

– Företaget verkar ha en skandalös inställning till begreppet presskort. Det här var lite väl aggressiv marknadsföring.

Johan Kraft på företaget Kraft & Co säger att syftet med presskortet är att få journalister att upptäcka deras varumärken. Journalisterna får en gratisbehandling som är värd mellan 225 och 450 kr.

Det är bara 15 journalister som fått erbjudandet. Två veckor efter utskicket har ingen nappat.

– Vi visste inte att beteckningen presskort kunde anses olämplig, vi ska ta bort den, säger Johan Kraft.

sw@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos