Gå direkt till textinnehållet

Förbundet svarar på Las-kritiken

”Vi är också förbannade på politikerna”, skriver tio ledamöter i Journalistförbundets styrelse, i ett svar på kritiken mot förbundets ja till överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv.  

Journalistförbundets ja till Las-överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv har väckt stark kritik i de egna leden. ”Vi uppmanar förbundsstyrelsen att omvärdera inställningen till avtalet mellan PTK och Svenskt näringsliv. Bättre ta stryk, med bibehållen respekt från medlemmarna, än att vara medansvarig för eländet och därmed förlora trovärdighet”, skrev 18 förtroendevalda i en kritisk debattartikel i Journalisten i fredags.

Nu försvarar förbundsstyrelsen sitt ja till överenskommelsen. ”Vi ville inte försämra Las. Genom att förhandla och träffa avtal har vi velat försvara anställningsskyddet mot ännu större försämringar. Vi är också förbannade på att politikerna inte låtit parterna förhandla i fred”, skriver tio FS-ledamöter i Journalisten idag.

De skriver också att de är positiva till statsminister Stefan Löfvens besked i Agenda i SVT på söndagskvällen, om att överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv ska gälla som en grund till en ny utredning där även LO ska få säga sitt.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos