Finansministern öppnar för sänkt digitalmoms

14 maj, 2018

I en intervju med Dagens Nyheter öppnar finansminister Magdalena Andersson för sänkt digitalmoms. Men frågan har "kapats" av Tjeckien på EU-nivå, uppger hennes pressekreterare.

Journalisten har tidigare berättat om regeringens löfte kring sänkt digitalmoms som inte har infriats trots att andra EU-länder som Frankrike har sänkt momsen på digitala medier. Det fick bland annat 38 publicister att skriva en gemensam debattartikel i DN Debatt. I en intervju med DN öppnar nu Magdalena Andersson (S) för saken.

”Om det godkänns i EU:s statsstödsprövning och blir en möjlig väg framåt är det absolut något som vi borde kunna titta på i Sverige också. Vi vill genomföra den här momssänkningen och kan man inte göra det via skatten utan hittar en sådan här lösning i stället så är vi intresserade”, säger hon till tidningen.

Finansministerns pressekreterare Gösta Brunnander säger samtidigt till DN att de nuvarande EU-förhandlingarna om frågan saktas ned av att Tjeckien har ”kapat” frågan genom att driva egna förslag om helt andra momsförändringar.

Taggar: digitalmoms

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies