Finansministern öppnar för sänkt digitalmoms

14 maj, 2018

I en intervju med Dagens Nyheter öppnar finansminister Magdalena Andersson för sänkt digitalmoms. Men frågan har "kapats" av Tjeckien på EU-nivå, uppger hennes pressekreterare.

Journalisten har tidigare berättat om regeringens löfte kring sänkt digitalmoms som inte har infriats trots att andra EU-länder som Frankrike har sänkt momsen på digitala medier. Det fick bland annat 38 publicister att skriva en gemensam debattartikel i DN Debatt. I en intervju med DN öppnar nu Magdalena Andersson (S) för saken.

”Om det godkänns i EU:s statsstödsprövning och blir en möjlig väg framåt är det absolut något som vi borde kunna titta på i Sverige också. Vi vill genomföra den här momssänkningen och kan man inte göra det via skatten utan hittar en sådan här lösning i stället så är vi intresserade”, säger hon till tidningen.

Finansministerns pressekreterare Gösta Brunnander säger samtidigt till DN att de nuvarande EU-förhandlingarna om frågan saktas ned av att Tjeckien har ”kapat” frågan genom att driva egna förslag om helt andra momsförändringar.

Taggar: digitalmoms

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies