Gå direkt till textinnehållet

Finansman krävde att få läsa frågor

Vid bolagsstämman krävde HQ Banks Johan Qviberg att få alla frågor i förväg, att medierna inte skulle få rapportera direkt, att intervjuer med honom inte bandades och att artiklar skickades till honom för korrigering.

HQ Bank har varit i blåsväder under en länger tid. Bolagsstämman hölls på Nalen i Stockholm. Flera medier rapporterade direkt från stämman, bland annat TT och Expressen. Efter en timma sade mötesordföranden på stämman att information läckte ut och ville ha rapportförbud.

– Bolaget borde i stället uppmuntra insyn. Det är inte bra för aktieägarna om stämman är sluten. Det är bra att medier finns på plats och HQ borde ha granskats mer tidigare, säger Fredrik Sjöshult, reporter på Expressen.

När han begärde att få intervjua Johan Qviberg, son till Mats Qviberg som var med att grunda HQ Bank, begärde Qviberg att få läsa frågorna i förväg, intervjun skulle inte få bandas och han ville att artiklar skulle skickas till honom innan publicering.

– Jag bandar samtal för att personerna ska bli rätt citerade. Det var några frågor efter en bolagsstämma, inget komplicerat. Det är inget som jag rättar mig efter, säger Fredrik Sjöshult.

Fler avsnitt
Fler videos