Gå direkt till textinnehållet

Fick jobbet av en slump

Ibland ska man ha lite tur, och det hade Therese Gustafsson när hon ringde upp SVT Nyheter Stockholm. ”De hade precis en lucka och jag fick ett sommarjobb”, berättar hon.

Det var i maj förra året som hon på chans ringde upp redaktionen.

– Jag ringde i maj och började i juni 2015, sen har jag haft timinhopp under året och så blev jag schemalagd som vikarie även denna sommar.

Therese Gustafsson har schema till sista augusti, men räknar sedan med att bli utlasad.

– Men man kan ju hoppas på att det blir något mer.

Vad har du fått göra i sommar?
– Jag får göra allt möjligt. Jag är reporter, fototgraf, redigerare, jag uppdaterar webben och sociala medier och så är jag redaktör när jag jobbar morgon, kväll eller helg.

Vad är det som gör att du trivs så bra på SVT Nyheter Stockholm?
– Det är en lite mindre redaktion, så jag har närmare kontakt med kollegerna. Här är jag en i familjen. Vi har fredagsfika och bra stämning. Jag kan prata med alla här.

Vad är det roligaste du gjort i sommar?
– Åh. Jag har gjort så mycket roligt. Det är så stora variationer på det man gör, särskilt som jag jobbar så mycket mot webben.

– Men Pride var intressant och kul att jobba med, då hade vi en särskild satsning med ett inslag om dagen därifrån; och de plötsliga regnskurarna som fallit och orsakat översvämningar var spännande; och motorvägsbron i Södertälje, både själva olyckan och sen efterspelet. Det har varit många spännande saker att bevaka.

Stockholm bevakas ju också av riksredaktionerna. Vad gör ni som inte de gör?
– Det här är ju huvudstaden och det händer så otroligt mycket. Vi kan till exempel hålla koll på vad som händer i förorterna, och annat som rikset inte hinner med. Sånt som är lokalt för stockholmarna.

Fler avsnitt
Fler videos