Gå direkt till textinnehållet

Enkät: Många inhyrda på SVT känner arbetsglädje

78 procent av Sveriges Televisions bemanningsanställda känner arbetsglädje och 70 procent är nöjda med sina arbetsuppgifter. Men arbetsglädjen bland de som jobbar på nyhetsdivisionen har sjunkit sedan förra årets undersökning. Det visar en undersökning som SVT har gjort bland bemanningsanställda.

Arbetsglädjen skiljer sig åt beroende på vilket bemanningsföretag de inhyrda jobbar för. 67 procent av dem som jobbar för Mediakompetens svarade att de känner arbetsglädje, mot 78 procent av samtliga. Mediakompetens får även lägre siffror vad det gäller samarbete med personalen på SVT och hur nöjda de är med sina arbetsuppgifter.

Arbetsglädjen är något lägre bland dem som jobbar på nyhetsredaktionen: 71 procent. Endast 42 procent ansåg att kommunikationen med arbetsledarna fungerade på nyhetsavdelningen och 45 procent ansåg att de fick för lite feedback.

I jämförelse med mätningen året innan har arbetsglädjen på nyhetsdivisionen minskat med 7 procent, anseende (minus 10 procent) och kommunikation (minus 14 procent), feedback (minus 4 procent).

Män känner större arbetsglädje (82 procent) än kvinnor (75 procent) och de som arbetar heltid känner mer arbetsglädje (79 procent) än de som jobbar deltid (71 procent).

Fotnot: Undersökningen, som gjordes av Ennova, skickades ut till 175 medarbetare varav 126 svarade (72 procent). Alla som jobbade på SVT via bemanningsföretag 15 mars-15 april inbjöds att delta.

Fler avsnitt
Fler videos