Gå direkt till textinnehållet

En ovanlig vardag

Fotografen Jeppe Gustafsson fick ett uppdrag – att skildra coronavardagen i Östergötland. Nu kan bilderna ses på Arbetets museum i Norrköping.

Idén till att skildra vardagen under coronapandemin kom från SVT Nyheter Öst, som bjöd in tittare i Östergötland och på Gotland att filma och fotografera till projektet En ovanlig vardag. De engagerade också Jeppe Gustafsson.

Han arbetade som fotograf på Östgöta Correspondenten mellan 2001 och 2016 men är numera frilans, bosatt i Motala.

– Jag fick fria händer att fotografera coronavardagen och jag har lagt ner mycket tid sedan i mitten av mars. Jag har skildrat allt från sjukhusmiljöer till tomma gator. Även om projektet numera är nedlagt så tänder jag fortfarande till om jag ser en bild som skulle ha passat i projektet.

Annons Annons

Under projektet har Jeppe Gustafsson samarbetat med SVTs reporter/redigerare Christian S Zetterdahl.

Utställningen, som även innehåller allmänhetens ögonblicksbilder, visas på Arbetets museum till den 10 januari nästa år.

Här kan du se några av Jeppe Gustafssons bilder:

LINKÖPING 12 mars. Sebastian Karlsson gör, efter elva raka säsonger i Linköping HC, sin sista match som spelare i klubben. Och han får göra det inför tomma läktare, på grund av coronaviruset, hemma i Saab arena i matchen mellan Linköping HC och IK Oskarshamn. (Foto: Jeppe Gustafsson)

LINKÖPING 25 maj. Digitala farväl. Begravningsrådgivare Johan Ågren är på plats i Ljusets kapell på Lilla Aska griftegård, strax utanför Linköping. Det är ovanliga tider och begravningsbyrån Capella har ställts inför nya utmaningar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer om folksamlingar. (Foto: Jeppe Gustafsson)

MOTALA 22 mars. Pizzeriaägaren David Gauria, pizzeria Champs Elyseés, tittar på statsminister Stefan Löfvens tal till nationen om coronapandemin. (Foto: Jeppe Gustafsson)

LJUNGSBRO 21 april. Skogens kraft ger grannar starka band. Linda och Henrik Jutterdal skickade ut en fråga på Facebook om någon i bostadsområdet ville hänga på och träna. Och vilket gensvar det blev, nu är de mellan 15 och 20 personer som träffas varje vecka och kör ett träningspass i skogen. "Träningen gör att man kan glömma det allvarliga för en stund och stärka gemenskapen", säger Linda Jutterdal. (Foto Jeppe Gustafsson)

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos