Gå direkt till textinnehållet

Eklund om bombdådet: ”Vi tar det väldigt allvarligt”

”En obehaglig händelse, men vi vet inte riktigt orsaken än”, säger Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund om nattens sprängdåd utanför tidningshuset.

Det var runt midnatt i natt som en hemmagjord bomb exploderade vid en ingång på baksidan av BT-huset i Borås.

– Hela dörren gick i tusen bitar. Vi trodde först att det hade samband med en explosion natten innan i ett vanligt bostadshus inte långt härifrån, men det var två helt olika typer av bomber. Förmodligen har de inte med varandra att göra, säger Stefan Eklund.

Polisen hittade under natten också en odetonerad hemmagjord bomb utanför BT-huset.

Annons Annons

Är det här riktat mot BT?
– Det vet vi inte än. Men Borås Tidnings hus står mitt i Borås, det är starkt symbolladdat, alla vet vad vi står för, så det är klart att vi tar det väldigt allvarligt när någon smäller av en bomb mot det huset. Vi har ingen konkret hotbild mot oss just nu, därför vill jag inte spekulera så mycket. Men jag antar ändå att man inte väljer Borås Tidning av en slump, säger Stefan Eklund.

Hur har polisen hanterat det inträffade, tycker du?
– Bra, de tar det väldigt allvarligt och lägger ned mycket utredningsmöda.

Hur hanterar ni det som arbetsgivare?
– Det fanns tre reportrar kvar i huset när det hände, varav en nattreporter. Dem har vi pratat med, de erbjuds samtalsstöd om de vill ha det. Sedan har vi samlat personalen och berättat vad vi vet, och stärkt bevakningen.

Men ni jobbar på som vanligt?
– Ja, det här är en stor nyhetshändelse som vi fått lägga ned mycket kraft på. Jag tycker det är en väldigt samlad och professionell inställning.

 

Fler avsnitt
Fler videos