Gå direkt till textinnehållet

EFJ kampanjar för fängslade turkiska journalister

European Federation of Journalists, EFJ, har startat en kampanj för att fria fängslade journalister i Turkiet. Tillsammans med turkiska journalistförbundet kräver man att fler än 40 journalister frias.

– Dessa journalister är bara skyldiga till att göra sitt jobb ärligt och professionellt, säger Arne König, ordförande för EFJ till IFJ.org.

I samband med att Turkiet har röstat för en förändring av konstitutionen i en mer demokratisk riktning lanserar EFJ och det turkiska journalistförbundet TGS en kampanj för att befria drygt 40 fängslade journalister, skriver IFJ.org.

– Vi kräver omedelbart frisläppande av alla journalister vars fortsatta frihetsberövande bara har visat landets intolerans för riktig demokratisk debatt. Det är dags för regeringen att visa ledarskap och sätta stopp för det klimat av rädsla och hot som fortfarande råder kring turkiska journalisters arbete, säger Arne König.

Annons Annons

Förutom de 40 fängslade journalisterna är över 700 turkiska journalister anklagade för brott som kan leda till fängelse.

Fler avsnitt
Fler videos