Gå direkt till textinnehållet

”Det finns inga beslut om något annat än att det ska genomföras”

Allt fler företag inför restriktioner kring möten och evenemang i spåren av Corona. Gräv 20 i Borås ser ut att bli av, i alla fall som läget är just nu (onsdag, kl 15.45).

Den 20-21 mars hålls Gräv i Borås som i dagsläget har 576 anmälda. Föreningen Grävande journalister har haft styrelsemöte under onsdagen där man har diskuterat Corona-smittans eventuell påverkan på Gräv. 

Man har kommit fram till att Gräv hålls som planerat.

– Det finns inga beslut om något annat än att det ska genomföras just nu. Vi följer naturligvis utvecklingen mycket noggrant och eventuella besked från myndigheterna, som också är de bästa att bedöma läget, säger Fouad Youcefi, ordförande för Föreningen Grävande journalister.

Annons Annons

Gräv har tidigare vidtagit åtgärder som bland annat innefattar att personer som befunnit sig i riskområden, eller haft anhöriga där under en viss tidsperiod, inte kommer att släppas in. Detsamma gäller om man uppvisar olika typer av symptom på eventuell smitta.

– Några andra rekommendationer finns inte idag från myndigheterna. Vi hoppas att mediebolagen också litar på myndigheterna, annars får man höra av sig till mig, med frågor eller tankar på hur de skulle känna sig mer trygga med att skicka sina medarbetare till Gräv, säger Fouad Youcefi.

Fler avsnitt
Fler videos