FOTO: Tor Johnsson

Gräv portar besökare från virusdrabbade områden

6 mars, 2020

Gräv 2020 Personer som vistas i riskområden är inte välkomna på Grävseminariet i Borås om två veckor.

Gräv 2020 den 20-21 mars kommer att arrangeras som planerat, men personer som vistats i de områden som drabbats av utbrott av coronaviruset covid-19 under de två veckorna före Grävseminariet är inte välkomna. Det har styrelsen i Föreningen grävande journalister och arrangörsgruppen i Borås beslutat. Berörda personer kommer att få anmälningsavgiften åter.

Det innebär att personer som idag den 6 mars befinner sig i riskområden som Folkhälsomyndigheten listat, eller som under tidsperioden från nu och fram till Gräv inleds den 20 mars befinner sig i riskområden, inte får komma in på Gräv.

FGJ och Gräv uppmanar också deltagare med luftvägsinfektioner att stanna hemma. Man kommer att placera ut handsprit i lokalerna, både på toaletterna och i de allmänna områdena.

– Det här är förstås inte vad vi önskar, eller vad någon önskar. Vi har valt att gå ett steg längre än vad Folkhälsomyndigheten rekommenderar och vidtar åtgärder för att besökare ska känna sig trygga. Vi kommer också att följa utvecklingen, säger Grävgeneralen Hanna Grahn till Journalisten.

Det pågår enligt Folkhälsomyndigheten för närvarande ingen smittspridning i Sverige annat än i enstaka fall och det finns inga rekommendationer om att undvika större sammankomster som konferenser i Sverige.
 

Fakta

Riskområden för covid-19
Kina, förutom Hongkong och Macao, Sydkorea, Iran eller regionerna Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trentino-Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia och Toscana i Italien.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gräv 2020

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies