Gå direkt till textinnehållet

De ska arbeta med Aftonbladets Malmö-sajt

Robert Rosén, Åsa Passanisi och Hateff Mousaviyan är tre av de nya medarbetarna på Aftonbladets Malmöredaktion, som sparkar igång idag.

Journalisten har tidigare berättat om strategin bakom Aftonbladets nya Malmöredaktion. I dag publiceras de första nyheterna på sajten.

Martin Ekelund, tidigare videochef, blir ansvarig för lokalsatsningen.

– Vi kommer jobba på ett helt nytt sätt för att ge Malmöborna engagerande lokaljournalistik. Journalister på plats, robotjournalistik och innehåll från flera av mediekoncernen Schibsteds plattformar samlas på Malmö-sajten, säger han i ett pressmeddelande. 

Annons Annons

Robert Rosén blir reporter med uppdrag att bevaka det som engagerar Malmöborna. Han har tidigare arbetat på Sportbladet, Norra Skåne och 24Kristianstad, men kommer närmast från frilansuppdrag med fokus på sport och nyheter i Skåne.

Susanna Nygren har i många år rapporterat från Malmö för Aftonbladets räkning och kommer att fortsätta med det. 

Hateff Mousaviyan blir reporter/kolumnist. Han har tidigare bland annat varit Malmöredaktör på Nöjesguiden och kulturskribent för flera tidningar.

Simon Pålsson blir sportreporter med särskilt uppdrag att bevaka Malmö FF på plats. Han har tidigare arbetat på bland annat Handbollskanalen och för FotbollSthlm.

Caroline Olsson och Åsa Passanisi blir lokalredaktörer. Båda har en lång bakgrund som reportrar på Aftonbladet.

Utöver de sex som från i dag arbetar med sajten aftonbladet.se/malmö kommer flera krönikörer att knytas till satsningen.

Samtidigt kommer Aftonbladets robottjänster ge läsarservice i form av en trafikrobot, som tillsammans med en karttjänst berättar om trafikläget, olyckor och problem längs vägarna i regionen, skriver de i pressmeddelandet.

Fler avsnitt
Fler videos