Gå direkt till textinnehållet

De blir nya chefredaktörer på Lärarförbundets tidningar

Frilansjournalisten Håkan Söderberg har redan tillträtt som tillförordnad utgivare för Lärarnas Tidning.

Frilansjournalisten och läraren Håkan Söderberg är ny tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Lärarnas Tidning samt Chef & Ledarskap, och tillträdde redan på onsdagen den 5 december. Han ersätter Örjan Björklund som slutat på grund av ägarens ”dribblande med det publicistiska uppdraget”.

”Vi är glada att kunna rekrytera en så pass erfaren och skicklig journalist som tillförordnad chefredaktör för Lärarnas Tidning. Vi avser att efter årsskiftet påbörja rekryteringen av en ny chefredaktör som långsiktigt ska utveckla titlarna”, säger Sixten Frixon, kanslichef på Lärarförbundet i en kommentar.

Håkan Söderberg är frilansjournalist och har tidigare arbetat bland annat som redaktionschef för Länstidningen i Östersund, chefredaktör för Postens koncerntidning, administrativ sportchef och redaktionssekreterare på Aftonbladet.

Annons Annons

”Min fru är fritidspedagog så vi har haft Lärarnas Tidning hemma under många år och jag är väl bekant med tidningen. Jag ser fram emot att få ta mig an det här spännande uppdraget under en tid”, säger Håkan Söderberg i en kommentar.

Karin Södergren blir nästa år tillförordnad chefredaktör tillika ansvarig utgivare för tidningarna Förskolan samt Specialpedagogik under Gertrud Svenséns bortavaro. Hon är i dag chefredaktör för Lärarförbundets tidning Pedagogiska Magasinet.

Fler avsnitt
Fler videos