Chefredaktör tjänstledig från Lärarförbundets tidningar

26 september, 2018

FOTO: Stefan Bohlin Krisen på Lärarförbundets tidningar Gertrud Svensén, chefredaktör och ansvarig utgivare för tre av Lärarförbundets tidningar, kommer att vara tjänstledig för att studera under våren. ”Utvecklingen här har bidragit till mitt beslut”, säger hon till Journalisten.

Gertrud Svensén är chefredaktör för Lärarförbundets tidningar Förskolan, Specialpedagogik och Tidningen Gymnasiet. Under första halvåret 2019 kommer hon att vara tjänstledig för att läsa psykologprogrammet.

– Jag kommer att vara tjänstledig under våren med möjlighet till förlängning. Psykologi intresserar mig och är något som jag skulle kunna tänka mig att arbeta med om jag inte var journalist, säger Gertrud Svensén.

Du funderar på att byta yrke?
– Ja, eventuellt. Jag ska känna mig för, det är därför jag sökt tjänstledigt bara under våren.

Lärarförbundets tidningar har genomgått stora förändringar det senaste året, bland annat genom att Lärarförbundets styrelse i december antog ett nytt redaktionellt program som fått hård kritik både internt och externt, vilket Journalisten har berättat om.

– Utvecklingen här har bidragit till mitt beslut. Det har varit ett tufft år, säger Gertrud Svensén.

Krisen på Lärarförbundets tidningar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies