Gå direkt till textinnehållet

Daniel Nordström: ”Jag kommer inte att sjunga solo”

Ikväll bjuder VLT på allsång i Stadsparken i Västerås. Bland dem som stämmer upp till sång finns kulturredaktören Erik Jersenius och chefredaktören Daniel Nordström.

Ska du sjunga under kvällen, Daniel Nordström?

– Jag har en dålig sångröst så vi har tagit hjälp av musikern Janke Jönsson med kompband som ska leda allsången. Jag kommer inte att sjunga solo. Det ska vara en positiv upplevelse så det är bäst att jag inte sjunger alltför mycket. Framför allt kommer jag att synas i publiken och få dem att sjunga med.

Varför ordnar tidningen allsång?

– Det är ett samarbete med Västmanlands teater som har olika evenemang. När det var vår kväll undrade vi vad vi kan bjuda på. Allsång är ett beprövat koncept. Vi är ofta ute och pratar om journalistik och de demokratiska grunderna, som behövs i dessa tider, men vi ville erbjuda något roligt för västeråsarna.

Vad är det för låtar ni valt ut?

– I dagens tidning har vi på mittuppslaget tryckt upp sångerna som fungerar som ett sånghäfte. Vi kommer även att säda live på vlt.se för de som inte kan komma.

Några av sångerna är Cecilia Lind (Cornelis Vreeswijk), Drömmen om Elin (Peter Himmel-strand och Sommaren är kort (Thomas Ledin).

Fler avsnitt
Fler videos