Gå direkt till textinnehållet

Chefredaktören om det skrotade navet

Redigeringsnavet i Trollhättan skrotas av Stampen Local Media och ett erbjudande om avgångsvederlag har gått ut till 14 medarbetare. Enligt chefredaktören Cecilia Krönlein ska man i stället bilda en digital spjutspetsgrupp som kommer att innefatta åtta tjänster.

Ett riktat erbjudande om avgångsvederlag har gått ut till SLMs redigeringsnav på 14 personer i i Trollhättan och på GPs webbredaktion.

I ett mejl till Journalisten berättar GPs chefredaktör Cecilia Krönlein varför.

”Bakgrunden är att vi nu jobbar stenhårt med att förbättra vårt innehåll såväl i print som online. Vi satsar rejält mer på innehåll, som satsningarna som vi gör på GP:s papperstidning och en rad nyrekryteringarna de senaste månaderna visar. I detta måste vi prioritera våra resurser till att fokusera på just innehåll samtidigt som vi förenklar paketering både när det gäller papperstidningarna och de digitala kanalerna. I klartext fler som jobbar med text, bild, ljud och rörligt innehåll. Färre som redigerar”, skriver Krönlein i mejlet till oss.

Annons Annons

Sammanlagt innebär det här en minskning med 8,5 tjänster inom SLM. Men samtidigt vill man nu satsa på en ny digital spjutspetsgrupp i Göteborg.

”Den kommer att omfatta åtta tjänster och jobba på ett helt nytt sätt med nya verktyg. Till den gruppen behöver vi medarbetare som kan allt från att skriva snabba nyhetstexter till att SEO-optimera (sökmotoroptimera, red anm.), göra rörliga inslag, fatta publiceringsbeslut och i högt tempo hantera journalistiskt innehåll. För att vi ska kunna samla de bästa krafterna bjuds alla medarbetare inom hela SLM in att söka till spetsgruppen”, fortsätter Krönlein.

Krönlein ser dock redan nu att en övertalighetssituation kommer uppstå inom gruppen för webbpublicering på GP.

”Hur stor denna övertalighet blir beror på flera faktorer, som vi får återkomma till senare i höst när vi har nytt CMS (webbpubliceringssystem, red anm.) på plats och fullt ut kan jobba på nytt sätt”, skriver hon.

Fler avsnitt
Fler videos