Gå direkt till textinnehållet
Charlotta Friborg.
Foto: Tor Johnsson

Charlotta Friborg lämnar SVT för SR

Sveriges Televisions programchef Charlotta Friborg går till ett nytt jobb som chef för riksdivisionen på Sveriges Radio.

Sveriges Radios nya programorganisation som träder i kraft den 1 april innebär att verksamheten delas in i tre olika divisioner: Ekot, Lokalt och Riks. Nu står det klart att Charlotta Friborg blir chef för Riks. Sedan 2017 har hon varit programchef och ansvarig utgivare för riksnyheterna på SVT.

Enligt ett internt mejl som gått ut till medarbetare på SVT är Charlotta Friborg kvar till slutet av april men lämnar tjänsten som programchef och ansvarig utgivare omedelbart. Karin Ekman, publiceringschef på riksnyheterna, går in som tillförordnad programchef och utgivare.

”Det känns fantastiskt att få välkomna Charlotta Friborg till Sveriges Radio och som chef för Riks. Hennes gedigna erfarenhet både som publicist och som ledare kommer att vara oerhört värdefullt i det fortsatta arbetet med att utveckla den nya riksorganisationen”, säger SRs programdirektör Sofia Wadensjö Karén i en kommentar.

Annons Annons

”Det ska bli enormt roligt att komma till Sveriges Radio som befinner sig på en väldigt spännande resa. Inom riksproduktionen finns så många stora älskade programtitlar – och där finns också väldigt mycket framgångsrikt digitalt innehåll. Bredden och djupet i denna nya roll är fascinerande, samtidigt är jag förstås ödmjuk inför att det är ett stort uppdrag”, säger Charlotta Friborg i en kommentar.

I SRs riksdivision, som Charlotta Friborg blir chef över, ligger all riksproduktion inom P1, P2, P3 och P4 samt det digitala utbudet som produceras inom divisionen. Det inbegriper program som Sommar i P1, P1 Kultur, P4 Extra, Morgonpasset i P3 samt den klassiska musiken i P2 och i Berwaldhallen med Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören. Dessutom ett stort antal poddar som till exempel P3 Dokumentär och P1 Dokumentär.

Kommentarer

Ett svar till “Charlotta Friborg lämnar SVT för SR”

  1. Detta är ju en nyinrättad tjänst. Hur har Sverige Radio råd med nya tjänster när SR skall spara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *