Gå direkt till textinnehållet

Bankrutt idyll

Den idylliska semerbyn Heestrand i norra Bohuslän, som ägs av Västra journalistföreningen, håller sakta på att förfalla. – Jag förstår inte hur detta ska kunna sluta annat än att det blir konkurs, säger Lars Dimming före detta ordförande i Västra föreningen. (Foto: Sören Håkanlind)

Det nio hektar stora landområdet har fyra röda stugor och allt ligger på gångavstånd till havet. Men föreningen har så stora ekonomiska problem och interimsstyrelsen som tillsattes med Anders Kilner som ordförande inte ser någon ljusning i frågan. När han besökte föreningens kansli hittade han högar av kuvert med räkningar som inte betalats.

Nu har interimsstyrelsen lämnat över räkningarna och annat material till en revisionsbyrå för att få klarhet i hur allvarligt det ekonomiska läget är.

I början kunde medlemmarna i Västra föreningen bo gratis i stugorna och de var förhållandevis billiga att hyra fram till 80-talet. I dag kostar det under högsäsong 4 800 kronor i veckan att hyra en stuga som är på ungefär 50 kvm och som har sex sängplatser.

 – Det kommer att bli svårt att ha kvar semesterbyn om inte de yngre engagerar sig, säger Lars Dimming.

Läs hela reportaget i nya numret av tidningen Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos