Gå direkt till textinnehållet

Åtta tjänster bort på Västgöta-Tidningar

Totalt åtta tjänster försvinner från Västgöta-Tidningar där Skaraborgs Läns Tidning, Skövde Nyheter, Västgöta Bladet och Falköpings Tidning ingår. Detta som en del av det sparpaket på Hallpressen där 33 tjänster ska bort.

Journalisten har tidigare berättat om det stålbad som väntar Hallpressen där Jönköpings-Posten, Smålänningen, Värnamo Nyheter, Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Tranås Tidning, Skövde Nyheter, Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns Tidning och Västgöta-Bladet ingår.

Efter lokala förhandlingar står det klart att åtta tjänster försvinner från Västgöta-Tidningar, skriver P4 Skaraborg. Ansvarig utgivare för Hallpressen är Marie Johansson Flyckt.

”Det är dubbla känslor, det är alltid tråkigt att bli färre men vi kommer nu ha nya arbetssätt där vi kommer bli effektivare. Det känns också bra är att vi inte har behövt säga upp någon mot sin vilja trots varslen”, säger hon till radiokanalen.

Västgöta-Tidningar står nu också inför stora förändringar i arbetssätt. De kommer att centralisera sin papperstidningsproduktion till Jönköping och samtidigt göra en stor digital satsning. Men Marie Johansson Flyckt tror inte att varslet kommer att påverka journalistiken.

”I och med att vi lyfter hela papperstidningsproduktionen från de lokala redaktionerna där man planerar tidningarna idag och effektiviserar den så är vår förhoppning att journalistiken inte ska drabbas”, säger hon till P4 Skaraborg.

Journalisten söker journalistklubbens ordförande.

Fler avsnitt
Fler videos