Gå direkt till textinnehållet

Åtal nedlagda mot fyra journalister i USA

Åklagare i Washington DC har lagt ned åtalen mot fyra av sex journalister som greps när de bevakade protesterna mot Donald Trumps installation.

Som Journalisten tidigare berättat greps sex journalister och åtalades för bland annat skadegörelse och upplopp under protesterna mot president Trumps installation den 20 januari. De sex journalisterna befann sig i en grupp av 230 personer som greps och åtalades samtidigt.

Åtalen mot tre av journalisterna lades ned i måndags, det fjärde i fredags. Åklagaren konstaterar att de fyra inte varit delaktiga i upploppen, utan bevakat dem i sina roller som journalister. Det är hittills de enda åtalen som lagts ned av de 230 som väcktes vid samma tillfälle. När det gäller de två återstående journalisterna, Shay Horse och Aaron Cantu, har åklagaren inte lämnat någon ny information.

Förundersökningarna rörande de sex journalisterna komplicerades av att fem av dem är frilansar som inte har ett medieföretag som kunnat gå i god för dem. Det rapporterar The New York Times.

Fler avsnitt
Fler videos