Gå direkt till textinnehållet

Aschbergs filmteam förföljde chefredaktör

TV Robert Aschberg tröttnade på Se& Hörs journalistik och lät ett filmteam jaga chefredaktören Tua Lundström i sju dar.

TV Robert Aschberg tröttnade på Se& Hörs journalistik och lät ett filmteam jaga chefredaktören Tua Lundström i sju dar.

– Det känns som rena våldtäkten, säger hon.

Tua Lundström är mycket upprörd.

Annons Annons

– Aschbergs folk har vänt upp och ner på min sopcontainer, ringt på hos mina grannar, hört efter i Konsum vad jag köper för mat, frågat i solariet om jag brukar duscha efter jag solat etc. Det här är sanslöst.

Enligt Tua Lundström har teamet filmat in i hennes lägenhet och följt efter henne med bil från morgon till kväll.

– I början visste jag inte vilka det var som förföljde mig. Det var mycket obehagligt, i synnerhet som jag tidigare utsatts för hot.

Den senaste tiden har Se&Hör gjort flera uppmärksammade etiska övertramp och framstått som värstingen inom svensk journalistik just nu.

– Sen Tua Lundström kom till Se& Hör har tidningen blivit allt värre, säger Robert Aschberg. Allt handlar om att tidningens danska ägare vill tjäna mer pengar. Tua Lundström får känna på vad hon utsätter andra för.

Lundström ser det som ett försök från Aschbergs sida att tysta henne.

– Men om han vill komma åt vår journalistik, varför diskuterar han inte istället för att jaga mig? De vi skriver om skulle vi aldrig förfölja på det här smaklösa sättet.

– De tidigare chefredaktörerna på Se&Hör har varit kompisar till Aschberg. Då var det frid och fröjd. Nu har det kommit en kvinna på posten och mig går det tydligen bra att ge sig på.

Reportaget om Tua Lundström sändes i TV3 den 25 september.

Fler avsnitt
Fler videos