Gå direkt till textinnehållet

Arbetarens ordförande: Vi tänker på tidningens bästa

Tidningsstyrelsen och chefredaktören Mattias Pettersson har fört ett resonemang och kommit fram till att det bästa är att han avgår, säger Martin Fernandez Long, ordförande i Arbetarens tidningsstyrelse.

Han går inte närmare in på skälen till att Mattias Pettersson slutar, men säger:

– Det är väl känt att det har stormat på redaktionen och det har slitit på honom. Vi tänker på tidningens bästa och kom fram till att det här var det rätta.

Arbetaren har under många år haft en mycket ansträngd ekonomi. Enligt Fernandez Long är det dock inte så att Pettersson går för att han inte klarat av att lösa de ekonomiska problemen. Tidningens ekonomi är ungefär lika dålig nu, inte sämre, än under andra chefredaktörer.

Annons Annons

Enligt uppgift ska Mattias Pettersson ha missat att lämna in presstödsansökan i tid. Stämmer det?

– Ansökningstiden går ut på måndag. Vi lämnar in ansökan om presstöd för Arbetaren och den mer kulturinriktade tidningen Zenit i dag, fredag.

Redaktionschefen Ivar Andersen fungerar tills vidare som ansvarig utgivare och tillförordnad chefredaktör.

Arbetarens chefredaktör utses normalt av syndikalisternas kongress. Nästa kongress är först om två år, men så länge ska tidningen inte behöva vänta på ny chefredaktör, uppger Martin Fernandez Long.

– Chefredaktören kan också utses genom referendum via medlemstidningen som går ut till alla medlemmar i SAC. I tidningen kommer att finnas en talong som medlemmarna kan fylla i och skicka in.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos