Gå direkt till textinnehållet

Anklagad för Daphne-mordet vill namnge minister

Två bröder som står anklagade för att ha utfört mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia har skrivit till Maltas president och bett om nåd i utbyte mot att de lämnar information om andra inblandade.

En av bröderna uppger att han i utbyte mot nåd och immunitet ska namnge en tidigare minister i Maltas regering, som ska ha beordrat mordet, enligt The Guardian.

De två bröderna är misstänkta för att ha monterat bilbomben som mördade Daphne Caruana Galizia i oktober 2017.

För några veckor sedan gav den person som erkänt mordet, Vincent Muscat, den hittills mest detaljerade berättelsen om mordet och planeringen bakom det. Han och två ytterligare män (de två bröderna) ska ha spanat på Caruana Galizia i flera dagar, och att ursprungsplanen var att skjuta henne i hennes hem, rapporterar The Guardian.

Annons Annons

Totalt sju män har hittills antingen erkänt inblandning i mordet eller anklagas för inblandning. Fem av dem har försökt nå uppgörelser med staten, skriver The Guardian.

Som Journalisten rapporterat ledde utredningen efter mordet till en politisk kris i landet där bland annat premiärministern Joseph Muscat avgick.

Fler avsnitt
Fler videos