Gå direkt till textinnehållet

Amerikansk journalist gripen i Turkiet

Den amerikanska journalisten Lindsey Snell har gripits i Turkiet. Hon anklagas för att illegalt tagit sig över gränsen från Syrien.

Lindsey Snell tillfångastogs i juni av Nustrafronten, som har kopplingar till al-Qaida i Syrien, men lyckades fly till Turkiet där hon greps av turkisk militär.

På sitt Twitter-konto beskriver hon sig som videojournalist. Hon har även arbetat som utrikeskorrespondent och producent för Vocativ sedan mars 2014, skriver bbc.com.

Enligt hennes Facebook-sida hölls hon fången i en grotta av Nustrafronten. Hon greps trots att hon fått tillstånd att filma på deras territorium i Syrien. Lindsey Snell identifierar sig som muslim och berättar att hon bott hos en familj där en anhörig nyligen blivit ”martyr”.  

Annons Annons

”På grund av min unika situation kunde jag övertyga mina kidnappare att få använda en telefon som gjorde att jag kunde planera min flykt. De tillät mig även dokumentera en stor del av min fångenskap i bilder och video.”

Enligt den turkiska tidningen Yeni Safak greps Lindsey Snell då hon illegalt tog sig över den syriska gränsen.

Gripandet av Lindsey Snell kommer vid ett tillfälle då relationen mellan USA och Turkiet är ansträngda. President Erdogan har krävt att USA utlämnar Fethullah Gülen som enligt Turkiet låg bakom den misslyckade militärkuppen i somras.

Fler avsnitt
Fler videos