Akut magsjuka stoppade nyhetssändning

24 februari, 2016

SVT Nyheter Västs sändning 19.55 uteblev – programledaren blev akut magsjuk. Redaktör Nils Chöler har aldrig varit med om något liknande under sina 40 år i branschen. UPPDATERAD.

På tisdagskvällen fick de som väntade på SVT Nyheter Väst ett felmeddelande i rutan i stället för senaste nytt. Tekniskt fel stod det, men det var inte tekniken, utan programledaren som blev akut magsjuk.

Nils Chöler, som själv har många års erfarenhet av att programleda nyheterna och över 40 års erfarenhet av att göra TV-nyheter, var redaktör för sändningen.

- Jag har varit med om att programledare blivit sjuka i sista sekund, men inte på det här sättet.

Nils Chöler berättar att han som vanligt hade åkt hem efter 18.30-sändningen och att han blev väldigt förvånad när han fick se meddelandet ”tekniskt fel” i rutan när han skulle titta på den. All teknik hade fungerat bra under dagen.

- Att det inte blir tekniska fel oftare är faktiskt märkligt, vi brukar alltid lyckas lösa det. Vi har det här meddelandet som räddningsplanka, men det är extremt ovanligt att vi måste använda det, säger han och fortsätter:

- För programledaren är det en mardröm. Det fanns ingen som helst möjlighet att köra. Men sådant här går inte att råda över.

Hade ni löst det här när organisationen var större?
- Visst har det blivit en tajtare organisation, men inte på det sättet. Man var mer ensam som programledare för 15 år sedan. Det här hade inte löst sig även om jag stått ombytt i korridoren.  

Efter att Nils Chöler informerat sig om vad som hänt åkte han tillbaka till studion för att hoppa in som programledare för nästa sändning.

- Det är förstås inte bra när man måste ställa in en sändning, men jag tror att våra tittare har överseende med vad som hände och snarare har förståelse för den stackars programledaren.

Nils Chöler säger att programledaren i fråga är hemma i dag, men mår bättre.

Taggar: SVT, SVT Väst

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies