Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet TV utsågs till Årets förnyare

Aftonbladet TV tog hem priset MegAward, som delas ut till den person, företag eller organisation som varit årets förnyare inom mediebranschen

Som en av tre nominerade vann Aftonbladet TV priset för att ha ”drivit ett helt område ett stort stycke framåt och med publicistiken i fokus visat på en ny väg framåt”, enligt juryns motivering.

Övriga nominerade till MegAward var Instagramkontot Kvinnohat och Upsala Nya Tidnings satsning på kulturjournalistik. Förra årets vinnare av den första upplagan av MegAward var Svenska Dagbladets Räntekartan, som också tilldelades Stora journalistpriset.

Motiveringen till MegAward 2014:

Annons Annons

”Mottagaren av 2014 års MegAward är en föregångare i ordets rätta bemärkelse. Med mod och innovationskraft har årets vinnare drivit ett helt område ett stort stycke framåt och med publicistiken i fokus visat på en ny väg för framtidens medieaktörer. MegAward 2014 tilldelas Aftonbladet TV för en storskalig satsning med egen ambition, affärsmässighet och ett innehåll som andas allt som en framåtblickande nyhetsförmedlare bör – och lite till.”

MegAward har skapats för att uppmärksamma och belöna en person eller organisation som ”med mod och innovationskraft åstadkommit en anmärkningsvärd förnyelse inom mediebranschen”. Syftet är att uppmärksamma och belöna en person, ett företag eller en organisation som vågar både utvecklas och driva utvecklingen, men också att lyfta fram inspirerande förebilder. 

Fler avsnitt
Fler videos