Gå direkt till textinnehållet

Falkehed och Hammarström går tillbaka till Aftonbladet

De prisbelönta journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström återvänder till Aftonbladet. Från den 1 juni är de tillbaka på tidningen där karriären en gång började.

Magnus Falkehed och Niclas Hammarström har gjort sig kända för flera reportage både i och utanför Sverige och för sin bok Idag ska vi inte dö – fångar i krigets Syrien som de skrev om tiden då de satt gisslan i Syrien 2013.

De senaste dryga tio åren har de frilansat för olika medier, men nu blir Aftonbladet deras huvuduppdragsgivare.

– Vi är så glada över att ha knutit så erfarna, kunniga och ödmjuka journalister till oss. De blir oerhört viktiga i vår rapportering framöver, säger Karin Schmidt, redaktionschef på Aftonbladet.

Annons Annons

Magnus Falkehed var i många år Aftonbladets korrespondent i Paris, där han fortfarande har sin bas. Han har under senare år skrivit för bland annat Dagens Nyheter och nu senast för Expressen.

Även Niclas Hammarström har en lång bakgrund på Aftonbladet, som fotograf och bildjournalist.

– Jag sålde min första bild till Aftonbladet som 14-åring och det känns verkligen som att komma hem igen. Nu vill jag  fortsätta jobba med utrikesjournalistik, som jag gjort de senaste tio åren, men utveckla den ännu mer och tillsammans med kollegorna på Aftonbladet. Jag har varit till och från i Ukraina sedan januari i fjol. Det som händer där är fortsatt väldigt viktigt att berätta och det vill jag gärna fortsätta göra, säger Niclas Hammarström.

Fler avsnitt
Fler videos