Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet fick intervju med Kinberg Batra

Efter att ha nekats intervju i flera veckor fick Aftonbladet igår kväll en intervju med landshövdingen Anna Kinberg Batra. UPPDATERAD

Aftonbladets reporter Olof Svensson har i flera veckor sökt Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra. Aftonbladet har velat ställa frågor bland annat om avslöjandet att Kinberg Batra anställt en nära vän på en högavlönad topposition efter att endast ha utlyst tjänsten via en lapp i Länsstyrelsens reception.

I en debattartikel i Journalisten beklagade Aftonbladets grävchef Jonathan Jeppsson att landshövdingen i flera veckors tid duckat Aftonbladets frågor. ”Först var hon inte tillgänglig. Sen hette det helt enkelt att hon inte ville.”

Jeppsson pekade också på problemen i att en makthavare i stället låter sig intervjuas av en annan redaktion, i det här fallet TV4.

Annons Annons

”Ofta sitter de reportrar som gjort granskningen på ett bakgrundsmaterial, som det finns skäl att ställa frågor kring, men som ännu inte kommit fram i ljuset. De jobbiga frågorna slipper makthavare när de väljer en journalist som inte är lika insatt i granskningen.”

På tisdagseftermiddagen gjorde Anna Kinberg Batra ännu en intervju med TV4, men nobbade på nytt Aftonbladet när hon lämnade byggnaden, rapporterar Omni.

Men senare på tisdagskvällen fick Aftonbladet till slut sin intervju – efter att Kinberg Batra gjort ytterligare en tv-intervju, i SVTs Aktuellt. Med kort varsel.

– Hennes kommunikationschef sms:ade mig 20.40 och frågade om jag kunde ta mig till Aktuellt. Efter att jag har sökt henne i veckor, och hon bara gått förbi mig när vi stod utanför TV4. Jag tycker det är lite oprofessionellt, säger Olof Svensson.

Han har småbarn och kunde inte ta sig till tv-huset med så kort varsel på kvällstid, så en kollega fick ta intervjun med Kinberg Batra.

– Det blev jättebra, säger Olof Svensson.

Kommer du fortsätta granska landshövdingen?

– Vi får väl se om det framkommer nya saker, det finns frågetecken kvar att räta ut.

UPPDATERAD: Aftonbladet erbjöds även intervjutid dagen efter på förmiddagen.

 

 

Kommentarer

Ett svar till ”Aftonbladet fick intervju med Kinberg Batra”

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos